اجزای کامل حرکات فریستایل فوتبال چه هستند؟
Allround بودن در فریستایل فوتبال به چه معناست؟
چه حرکاتی در فریستایل  فوتبال باید اجرا بکنیم ؟
چه مدل های حرکتی در فری‌استایل فوتبال داریم؟
در حرکات نمایشی فری‌استایل فوتبال میتوان از کدام اعضای بدن استفاده کرد؟

 

ورزش و رشته فری‌استایل فوتبال دارای یکسری اصطلاحاتی هست که به عنوان کسی که به تازگی این ورزش رو شروع کردید و آماتور هستید ممکنه با اونها آشنایی نداشته باشید. با ما همراه باشید تا در این مطلب  به این سوالات پاسخ دهیم و برخی اصطلاحات و حرکات این رشته رو براتون توضیح بدیم.

 

all round: فری‌استایل مثل هر ورزش دیگه ای  دارای چندین بخش و آیتم هست که هرکس ممکنه در یک بخش اون خیلی قوی باشه و بعضی ها هم در کل بخش ها نسبتا قوی هستند که به این افراد اصطلاحا all round گفته می‌شود. یک فری‌استایل all round  بهترین فری‌استایلر هست در زمان مسابقه چنین فردی خیلی راحت بر حریف هاش پیشی بگیره چرا که در تمامی اجزا و حرکات و آیتم ها قوی و حرفه‌ای هست و همه اونها رو بلد هست.

اگرچه ممکن هست که در یک بخش قوی‌تر باشه و این نقطه قوت و مثبتی به شمار میره؛ اما به طور کلی اصطلاح  All round بودن یعنی فقط در یک بخش قوی نباشیم. حالا منظور ما از بخش های فری‌استایل فوتبال چی هست؟که اگر فردی در همةآنها توانمند باشه اونAll round حساب میشه!

ما چند تا بخش داریم که تشکیل دهنده اجزای کامل حرکات فری‌استایل فوتبال هستند:

اولین بخش (Upper)

آپر(Upper) یعنی ناحیه بالاتنه و شامل حرکاتی هست که از سینه به بالا، که میتونه دربرگیرنده بخش‌های مختلف قفسه سینه، شانه ها، گردن و پس‌گردن پیشانی و لب و چشم باشه و با استفاده ازین اعضا حرکات فری‌استایلی خودمون رو به نمایش بگذاریم.

حرکات Upper خیلی گسترده هستند و فری‌استایل های زیادی رو داریم تمرکز اصلی شون بر روی حرکات(Upper) هست و در این حرکت هنر و خلاقیت خودشون رو نشون داده اند و مخصوصا برای کسانی که آماتور هستند میتونه بهترین فرصت باشه تا با یادگیری و تمرین بیشتر این حرکت، پیشرفت فری‌استایلی سریعی داشته باشند  چرا که خیلی از فری‌استایلرها بر روی حرکات(Lower) وقت و تمرکز گذاشته‌اند و اگر در این انجام این حرکات تمرکزکنین میتونین بهترین خودتون رو نشون بدید.

و دقت داشته باشید که حرکات (Upper) فقط استفاده از بغلِ سر یا سرشونه ها و گردن نیست و شما میتونید تنوع زیادی بوجود بیارید و با ترکیب بعضی حرکات سرشونه راست و چپ بعضی حرکات سخت را ایجاد کنید و حرکاتی رو از خودتون به نمایش بگذارید که هنوز افراد زیادی انجامش نداده اند.

دومین بخش (Lower)

حرکات لاور (Lower) یعنی ناحیه پایین تنه و شامل حرکاتی هست که شما در حالت ایستاده انجام میدید و مربوط به اعضای پایین تنه شماست

حرکاتی که شامل حرکات لاور هستند: حرکت اطراف  (Around The Worlds ) ، حرکات پایه ای و بیسیک (Basic Move) ، حرکات (No Touch)، حرکت  اچ تی(Htw) ، کراس آوِر(cross over) ، حرکت (Slap) ، حرکت (Clipper) ، حرکت (Blocking)

برخی حرکات اسلپ و کلیپر رو جزو لاور معرفی می‌کنند که البته سبک‌اش با حرکات کلیپری متفاوت هست  ولی جزو حرکات لاور حساب میشه و این رو جزو حرکات پایین تنه میدونن

اما حرکات لاوری که (No Touch) هستند نسبت به حرکات بلوکینگ و کلیپری اجرای سخت‌تری دارند؛ چرا که این حرکات را می‌توانید از جلو هم بزنین و بیشتر ارتقاش بدید ولی بیشتر داوران بر این عقیده هستند که حرکات رو به جلو سخت‌تر هستند و دارای امتیاز بیشتری هستند. به عنوان مثال؛ حرکتی که دو دور و یا سه دور از جلو بزنید  قاعدتا خیلی سختی بیشتری نسبت به اسلپ خواهد داشت اما درصورتی بقیه حرکات رو هم ارتقا بدید کار شما شایسته تحسین خواهد بود و امتیاز بیشتری خواهید گرفت.

سومین بخش (Sitdown)

حرکات سیت داون(Sitdown): یعنی حرکات نشسته و  یعنی شما بر روی زمین و به صورت نشسته  حرکات رو انجام میدید و این میتواند شامل هرحرکتی باشد و مثلا  شما اگر به صورت نشسته، حرکات آپر رو هم اجرا کنید مورد قبول هست و جزو حرکات سیت داون شما به حساب می آید.

حرکات آپر در نوع خود آپر حساب خواهند شد ولی اگر مثلا حرکتی را به صورت نشسته روی پا یا روی ساق یا کف پا نگه دارید؛ جزو  حرکات سیت داون شما به شمار می رود.

در حرکات نشسته میتوان خلاقیت‌های زیادی ایجاد کرد و بسیاری از فری‌استایلرهای مطرح در این زمینه قوی هستند و ابتدا برای شروع تمرین شما میتونید از برخی حرکات دیگران تقلید کنین و قدم به قدم پیشرفت کنید و حرکات ابداعی خاص خودتون رو داشته باشید.

پس اصلی ترین حرکات فری استایل آپر و لاور و سیت داون هستند که باید هر سه را تمرین کنیم و در اونها قوی باشیم.

هر کدوم اوایل حرکات ساده ای هستند ولی باید اونقدر ادامه بدید که بتونید حرکات سخت رو به راحتی انجام بدید و حرکات اوجینال و خلاقانه ای نشون بدید که منحصر به شماست پس در انجام تمرینات به کم بسنده نکنید تا نتیجه زحمات تون رو در مسابقه بگیرید.

حرکات آکروباتیک و ترنزیشن

یه بخش دیگر هم از سال 2018 به فری‌استایل فوتبال اضافه شده است که حرکات آکروباتیک (Acrobatic) هستند و اخیرا از اجزای فری‌استایل شده است که درآن بیشتر حرکات ترنزیشن (Transition)  استفاده می‌کنند.

حرکات ترنزیشن (Transition) : یعنی انتقال توپ مثلا از سر به نشسته  یا از حالت نشسته به ایستاده و یا از ایستاده به مثلا  حرکات آکروبات که معمولا از آکروبات هم استفاده میکنند.

مثلا از پشت گردن و یا درحالت نشسته میبرن روی بالانس و بعد فریزش می‌کنند.  افراد زیادی وارد این بخش از فری‌استایل شدند.

در حرکات آکروبات شما باید حرکات بالانس،  فریزها و حرکات ژیمناستیک‌تون رو قوی کنین مخصوصا اگر در بچگی ژیمناستیک کارکرده باشید، خیلی کمک‌کننده هست.

حرکات ترنزیشن و آکروبات رو می‌تونید ترکیب کنید و هرچی بیشتر کار کنید عملکرد بهتری در روز مسابقه خواهید داشت. اگرچه حرکات آکروباتیک اکثرا تقلیدی  هستند اما خیلی بهتر هست که حرکات ابداعی خودتون رو اجرا کنید و کپی نداشته باشید.

 شما می‌تونید هر حرکتی که شامل بالانس و فریز  و هر حرکتی که اَکت ژیمناستیکی داره رو اجرا کنید و حرکات بالانس رو اکثرا روی ترنزیشن استفاده می‌کنند.

بعضی حرکات آکروبات رو به گونه ای تمرین کردند که یک ست آکروبات میزنن ولی بهترین پیشنهاد این هست که در سی‌ثانیه ای که وقت دارید همه حرکات رو ترکیب کنید که دربرگیرنده همه  حرکات (لاور، آپر، سیت داون، آکروبات ، ترنزیشن و…) باشد و فقط از به ارائه حرکات یک بخش اکتفا نکنید و در همه زمینه ها و اجزای فری‌استایل ابتکار عمل داشته باشید.

بنابراین اگر آماتورهستید و می خواهید از اول شروع کنید، در دوره جامع ، تمریناتی هست این حرکات رو یاد خواهید گرفت  و مرحله به مرحله و  طبق برنامه زمان بندی برای شما در نظر گرفته شده، هر هفته  یکسری تمرینات دارید که توسط احمدرضا فلسفی قهرمان چندین دوره ایران و مسابقات بین المللی تنظیم شده است که متناسب با توان خودتون اون ها رو انجام میدید. در وب سایت اکانت خواهید داشت و با یک‌بار پرداخت، امکان مشاهده ویدئو برای همیشه براتون باز هست و میتونین استفاده کنید و در دوره فریستایل فوتبال تمام اشکالات‌تون برطرف خواهند شد و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتونید سوالاتتون رو در سایت از پشتیبان بپرسید.

برای ثبت نام دوره جامع کلیک کنید.